Verbouwen of renovatieplannen?
Heb je plannen voor een renovatie van jouw huis of bedrijfspand?
Het lijkt misschien een ingrijpend project, maar dat valt reuze mee met de juiste voorbereiding.
Een goede planning en natuurlijk en proffessionele uitvoering zijn hierbij van groot belang. Wij helpen je daar graag bij.
- Unieke meubels
- Persoonlijk advies
- Nieuwe ideeën
- Goede begeleiding
- Duidelijke afspraken
Wat kunnen we voor jou betekenen?
Wij hebben al heel wat jaren ervaring met het verbouwen en renoveren van woningen en bedrijfspanden. Je kunt jouw plannen daarom met een gerust hart aan ons overlaten.
Hiernaast staat slechts een greep uit onze werkzaamheden en uiteraard is er veel meer mogelijk.
Neem contact met ons op om te bespreken wat jouw wensen zijn en wij zorgen voor de complete oplossing!
Titel accordeon
Vloerrenovatie
Er zijn verschillende methodes om een balkenvloer te verstevigen, zoals het aanbrengen van meer balken, het opdikken van de vloer (de balken verstevigen met latten) of het plaatsen van extra stalen steunbalken. Die methodes kunnen we ook combineren voor een nog beter resultaat.
In geval van houtrot moet dat uiteraard eerst worden bestreden, voordat we de bestaande vloer kunnen verstevigen. Als de schade aan de vloer te groot is, dan is het beter om de bestaande vloerbalken te vervangen of te kiezen voor een renovatievloer.
Wij helpen je graag bij de keuze van de juiste vloer voor jouw situatie. We bereiden de vloerrenovatie goed voor, zodat we de nieuwe vloer in één keer goed kunnen plaatsen. Zo zorgen we er ook voor dat de overlast voor u zoveel mogelijk beperkt blijft.
Dakrenovatie
Bij een pannendak kan lekkage ontstaan als een dakpan scheurt, breekt of los komt te zitten. Mogelijk is het voldoende om enkele pannen te vervangen. Maar als er regenwater in het dakbeschot of de dakconstructie is gekomen, kan het dak ook geheel of gedeeltelijk aan vervanging toe zijn. Een fikse klus, maar door het dak in één keer goed aan te pakken ben je er wel voor zo’n 30 tot 50 jaar vanaf. Een pannendak heeft namelijk een erg lange levensduur, zeker als het professioneel geplaatst is.
Een plat dak kan beschadigd raken door vuil of slijtage. In een bitumen dak kunnen ook scheuren ontstaan, net als bij dakpannen. Blazen en ingezonken grind kunnen eveneens problemen veroorzaken. Bij platte daken is de waterdichtheid extra belangrijk, omdat het water minder snel van een plat dak stroomt. Om te zorgen dat er absoluut geen water door het dak kan, zijn verschillende waterdichte afdichtingen beschikbaar.
Naast dakrenovatie en onderhoud kun je ook andere dakwerkzaamheden zoals het plaatsen van een dakkapel, een dakraam of daglichtsysteem, of dakgoten en boeiboorden met een gerust hart aan ons overlaten.
Dakramen en daglichtsystemen
Dakramen of dakvensters zijn bij uitstek geschikt voor hellende daken. Door de schuine plaatsing profiteer je van een optimale lichtopbrengst. Je kunt kiezen voor één groot dakraam, of meerdere (gekoppelde) dakramen. Vaak hebben dakramen ook een ventilatierooster of een ventilatiestand, waarmee het raam op een klein kiertje open blijft staan.
Voor platte daken zijn er ook prachtige manieren om meer daglicht binnen te krijgen. Met een lichtkoepel haal je al veel daglicht binnen. Of wat denk je van een lichtstraat? Met zo’n langgerekte dakopening krijg je een zee van daglicht en sfeer in jouw huis of bedrijfspand.
Er zijn nogal wat verschillende daglichtsystemen. Des te belangrijker om alle overwegingen goed op een rijtje te zetten. Je wilt tenslotte optimaal profiteren van het extra daglicht. En het plaatsen van uw dakraam of daglichtsysteem moet in één keer goed gebeuren, zeker als we daarvoor een gat in het dak moeten maken.
Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van daglichtsystemen en daarom adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze en het plaatsen. Je zult verstelt staan van het resultaat.
Renovatie kozijnen
Ondanks jouw en onze goede zorgen, komt er een moment dat het beter is om de kozijnen te vervangen. Ieder kozijn heeft een bepaalde levensduur.
Een hardhoutenkozijn gaat tenminste 25 jaar mee, maar goed onderhouden vaak (veel) langer. Aluminium heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar en kunststof zelfs 50 jaar.
Ook voor het plaatsen van isolatieglas is het soms nodig om de kozijnen te vervangen, aangezien dit dikker is. Na enkel glas en ‘gewoon’ dubbel glas is tegenwoordig Hoog Rendementsglas, ofwel HR++ glas de standaard. Alle HR-glassoorten zijn gevuld met edelgas en hebben een onzichtbare coating aan de binnenzijde die de warmte weerkaatst.
De belangrijkste keuze bij jouw nieuwe kozijnen is het materiaal. Kies je karakteristieke houten kozijnen. Of ga je voor praktisch onderhoudsarm en gunstig geprijsd kunststof? Of ben je gecharmeerd van strakke en stijlvolle aluminium kozijnen? Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor en nadelen.
Onze kozijnexperts adviseren je graag over de beste oplossing in uw situatie. Wij bespreken alle opties met jou, waarna je een gedegen afweging kunt maken van functionaliteit, stijl, investering, onderhoud en energiebesparing. Vergeet daarbij ook niet na te denken over goed en veilig hang- en sluitwerk.
Trappen
De vorm van de trap hangt natuurlijk vooral af van de beschikbare ruimte. Je kunt bij de vorm van de trap ook rekening willen houden met de levensloopbestendigheid. Misschien wil je met het oog op de toekomst een wat minder steile trap. Of moet de trap geschikt zijn om later een traplift te kunnen plaatsen.
Tegenwoordig is er veel keuze in prefab trappen. Deze worden in een fabriek samengesteld uit standaard onderdelen, zodat de trap in één keer kan worden geïnstalleerd. Hierbij kun je kiezen uit veel verschillende afmetingen, onderdelen en materialen. Maar als je heel eigen wensen hebben dan is maatwerk de oplossing.
Bij beide soorten trappen gelden ook beperkingen. Het Nederlandse Bouwbesluit stelt duidelijke eisen aan trappen. Het gaat dan om zaken als een minimumbreedte, ruimte aan de bovenkant van de trap, aanwezigheid van een leuning en de maat van de treden. En ook de berekeningen moeten kloppen. Het inmeten, installeren en stellen van een trap is een specialistisch karwei.
Wij hebben alle expertise in huis om jou te adviseren over de mogelijkheden en aandachtspunten bij de keuze voor een nieuwe trap.
Schuttingen en vlonders
Schuttingen zijn er in allerlei variaties, van zachthout of hardhout, met een open of meer gesloten structuur. Natuurlijk kunnen we een kant-en-klare schutting voor je plaatsen, maar als je wat exclusievers zoekt kunnen we hem ook helemaal op maat voor je maken.
Het terras vormt een verbinding tussen jouw huis en de tuin. Vaak wordt het terras gebruikt om even gezellig samen te zitten en te socializen. Om het terras te laten aansluiten bij de tuin, wordt meestal gekozen voor natuurlijke materialen. Een (houten) vlonder is dan een logische keuze. Naast de traditionele vlonderplanken, is er ook veel keuze in vlondertegels.
Door te kiezen voor duurzame materialen hou je ook bij de aanleg van jouw tuin rekening met het milieu. Gebruik bijvoorbeeld natuurlijke producten, of kies voor lokale producten en materialen om transport te beperken.
Door te kiezen voor de juiste materialen en indeling, kun je jouw tuin ook in één keer voorbereiden op de toekomst. Een grindpad is bijvoorbeeld veel slechter toegankelijk voor een rolstoel of rollator dan een vlonder en een schutting vraagt veel minder onderhoud dan een heg.
Schuren en tuinhuizen
Met een schuur krijg je extra opslagruimte. Een hellend dak zorgt voor extra opbergruimte op de ‘zolder’ van de schuur, zodat je de begane grond optimaal kunt gebruiken.
Wil je meer ruimte, bijvoorbeeld om jouw auto binnen te zetten, dan kun je een garage laten bouwen. Is de tuin daar niet groot genoeg voor? Dan is een carport misschien de oplossing.
De laatste jaren is een luxe tuinhuis erg populair. Door het tuinhuisje te voorzien van gas, water en stroom, of zelfs een buitenkeuken of openhaard, tover je hem om in een fijne hobby- of leefruimte. Vergeet daarbij ook goede isolatie niet.
Een veranda is een open of gesloten verlengstuk tussen de woonkamer en de tuin. Een gesloten veranda wordt ook wel een serre genoemd. Met zo’n overkapping kun je langer van de tuin genieten: zeker als hij op het zuiden is gericht en de hele dag wordt opgewarmd door de zon.
Wij adviseren je graag en bouwen jouw ideale buitenruimte.