Jestotaalbouw

Een aanbouw of opbouw voor meer ruimte

Door de aanbouw van een serre of bijkeuken creëer je extra leef- en woonruimte.
En met een dakkapel wordt jouw zolder ineens een volwaardige slaapkamer. Of misschien kun je zelfs een volledige extra verdieping op het platte dak zetten.

Er zijn verschillende manieren om meer ruimte in jouw huis of bedrijfspand te krijgen, de één ingrijpender dan de andere.
Wij helpen je graag met de aan- of opbouw die bij jouw wensen past.

Meer ruimte?
Wat kies je dan?

Je wilt meer ruimte creëren in jouw huis of bedrijfspand maar wat kies je? Een opbouw, aanbouw of juist een serre? En is de fundering hier wel geschikt voor?

Ontelbaar veel vragen waardoor je mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe prettig is het om dit allemaal aan ons over te laten? 

Titel accordeon

Inhoud accordeon

Aanbouw of serre

Met een aanbouw of uitbouw creëer je extra ruimte in jouw huis of bedrijfspand. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw (bij)keuken te verplaatsen naar de aanbouw of om jouw woonkamer of kantoor te vergroten.

Een serre met veel glas creëert niet alleen veel extra ruimte, maar jouw pand wordt ook veel lichter, sfeervoller en prettiger om in te verblijven.

Opbouw of dakkapel

Als je weinig ruimte hebt voor een aanbouw, is een opbouw op jouw pand wellicht de ideale oplossing. Je hebt daarin alle keuze: van een dakkapel tot een met een dakopbouw die een groot deel van het bestaande dakoppervlak vervangt.

Hiermee krijg je meer ruimte en licht op de bovenste verdieping en creëer je een volwaardige leefruimte onder het dak.

De fundering bij jouw aanbouw of opbouw

Als je jouw woning of bedrijfspand laat uitbreiden met een aanbouw of opbouw, is het goed om ook de fundering te laten controleren.

De fundering is ooit aangelegd voor het oorspronkelijke gebouw. Bij een verbouwing kan het nodig zijn om de fundering te verstevigen of uit te breiden om verzakkingen te voorkomen.

Isolatie van het nieuwe bouwdeel

Het is belangrijk om het nieuw gebouwde deel van jouw huis of bedrijfspand goed te isoleren. Voor een erker, serre of uitbouw wordt de buitenmuur doorbroken, terwijl voor een dakkapel een opening in het dak wordt gemaakt.

Uiteraard wil je niet op de tocht zitten na de verbouwing. Wij adviseren je dan ook goed over de juiste isolatie. Zeker op de plaatsen waar het nieuwe bouwdeel aansluit op de bestaande constructie is dat zeer belangrijk.

We plannen alles samen

Een bestaand gebouw uitbreiden met een aanbouw of opbouw levert meer dan alleen ruimte op. Het is ook een manier om meer licht en sfeer te creëren en de waarde van uw pand te verhogen.

Maar een eenvoudige verbouwing is het niet. Wij nemen dan ook de tijd om samen met jou de plannen uit te werken. We zorgen er, eventueel met hulp van externe deskundigen, voor dat ook praktische zaken als de fundering, constructie isolatie en vergunningen perfect in orde zijn.

Dakkapel
Dakramen plaatsen
Renovatie pui
20200917_200400

Offerte aanvragen?