Jestotaalbouw

Dringend onderhoud nodig aan huis of bedrijfspand?

Is jouw huis of bedrijfspand dringend toe aan (groot) onderhoud?
Het lijkt misschien een ingrijpend project, maar dat valt reuze mee met de juiste voorbereiding. 

Een goede planning en natuurlijk en professionele uitvoering zijn hierbij van groot belang. Wij helpen je daar graag bij. 
Ook kun je bij ons terecht voor onderhoudscontracten. 

Onderhoud, wat is er nodig?

Goed onderhoud van jouw woning of bedrijfspand zorgt voor een langere levensduur maar vergt veel tijd en in veel gevallen ook deskundigheid.
Hoe fijn is het om hier geen zorgen over te hebben doordat je het aan ons over laat? 

Hiernaast staat slechts een greep uit onze werkzaamheden en uiteraard is er veel meer mogelijk. Neem contact met ons op om te bespreken wat jouw wensen zijn en wij zorgen voor de complete oplossing!

Titel accordeon

Inhoud accordeon

Houtrot bestrijden

Om houtrot effectief te bestrijden is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wij inspecteren jouw huis of bedrijfspand eerst uitgebreid. De kunst is (de kans op) houtrot op te sporen en te herstellen, voordat er meer schade ontstaat.

Houtrot is in het begin vaak slecht zichtbaar. Het komt het meest voor in verbindingen en aan de onderkant van houten constructies. En het kan ook onder het bestaande schilderwerk zitten. Daarom onderzoeken we het houtwerk met een priem of vochtigheidsmeter.

Dakgoten en boeiborden

Dakgoten en boeiboorden zijn in allerlei materialen verkrijgbaar. Vroeger werd er veel hout gebruikt. Hout is nog steeds populair vanwege de mooie natuurlijke uitstraling, maar het is ook onderhoudsgevoelig. Voor een dakgoot die veel hemelwater moet opvangen en afvoeren is hout vaak geen goede keuze.

Een onderhoudsvriendelijkere oplossing voor een echt houten dakgoot is de bakgoot. De bakgoot wordt aan de buitengevel bevestigd en afgewerkt met een decoratieve bekisting (boeiborden) van hout. Een afwerking van kunststof, metaal of komposiet is ook mogelijk en vraagt nog minder onderhoud. De goot zelf is meestal van metaal of pvc. Dit type goot wordt in Nederland veel toegepast.

Hang & sluitwerk

De belangrijkste maatregelen om inbraak te voorkomen zijn verlichting en goed hang- en sluitwerk. Inbrekers hebben een hekel aan verlichting die aan gaat op een bewegingssensor. In combinatie met goede sloten en scharnieren is dit meestal reden genoeg om jouw huis of bedrijfspand voorbij te lopen.

Er zijn verschillende soorten sloten, zoals insteeksloten, oplegsloten of pensloten. Laat je hier goed over informeren, want er zijn veel mogelijkheden en randvoorwaarden. Daarnaast ben je bij ingewikkelde draai-kiepramen of schuifdeuren soms afhankelijk van de oplossingen van de leverancier. Ook meerpuntsafsluitingen, die deuren op meerdere punten in het kozijn vergrendelen, zijn werk voor een vakman. Wij helpen je graag bij de juiste keuzes en het professioneel installeren van uw sloten.

Dakgoot reparatie
20190508_110927
20151014_142635
20160613_164637

Offerte aanvragen?